Българска Православна Старостилна Църква

Съобщение
от името на Архиерейския Синод на Българската Православна Старостилна Църква


Досточтими клирици, монаси и монахини, обични братя и сестри, чеда на Българската Православна Старостилна Църква!
Мир на всички вас и благословение от Господа!

С радост ви известяваме, че процесът за установяване на пълно църковно общение между Българската Православна Старостилна Църква и Църквата на истинските православни християни в Гърция бе увенчан на 15 октомври (2 октомври, ст. ст.) 2018 г. в манастира „Св. св. Киприан и Иустина“ във Фили, Атика, в деня на неговия храмов празник. Предстоятелите на двете църкви–сестри, Негово Блаженство архиепископ Калиник и Негово Високопреосвещенство митрополит Фотий, отслужиха съвместно света божествена литургия в съслужение с мнозина архиереи, сред които представители на Румънската Православна Старостилна Църква и Басарабският епископ Антим от Руската Православна Задгранична Църква. Той е и временен член на Архиерейския Синод на Българската Православна Старостилна Църква.

Доскорошните български клирици на Църквата на истинските православни християни в Гърция са свободни, ако желаят, да се обърнат към Първойерарха на Българската Православна Старостилна Църква за урегулиране на тяхното каноническо положение.

Да бъде служението на нашите четири поместни църкви–сестри живо, дейно свидетелство с дух, с вяра и живот за пътя, който ни откри и към който ни зове въплътената Истина и въплътената Любов, Спасителят на света Христос!

От канцеларията на Архиерейския Синод


inform@bulgarian-orthodox-church.org